Opptak

Bli med og arranger Klovneløpet 2019 - Søk styret!

Vil du være med å utforme Klovneløpet 2019? SØK STYRET!

 

Klovneløpet trenger ildsjeler som kan fortsette den flotte tradisjonen! Arbeidet med neste års Klovneløp begynner så smått i siste del av høstsemesteret, og siden kommer brorparten av arbeidet til å foregå over neste vårsemesteret og rett etter sommerferien 2019. Et slikt verv er en gylden mulighet til å møte nye mennesker, utfordre seg selv og sprite opp CV'en.

"Å søke Klovneløpet er den beste avgjørelsen jeg har tatt, og å arrangere årets løp er det mest givende jeg har gjort og siden jeg begynte å studere." - Espen Sørhaug, leder Klovneløpet 2017  

Hvis du er som oss, og elsker Trondheim som studentby, så bli med på laget for å gi noe tilbake til byen da vel!

Vi håper du søker, og gleder oss til å fortsette samarbeidet for å gjøre neste års løp enda bedre!

 

Du søker enkelt ved å sende en mail til admin@klovnelopet.com hvor du forteller oss litt om deg selv og hvilke stillinger du ønsker å søke. Ønsker du å søke flere stillinger, ber vi deg skrive dem opp i prioritert rekkefølge. Søknadsfrist er søndag 7. oktober kl. 23:59, og intervjuer vil finne sted i uke 41.

Det er selvfølgelig bare å stille spørsmål dersom noe er uklart eller det er noe du lurer på. Spørsmål kan sendes til leder@klovnelopet.com.

 

 

Stillingene i styret er som følger:


Leder

Som leder vil du ha det overordnede ansvaret for at alt blir gjort i tide. Den aller beste egenskapen man kan ha som en leder er motivasjon. Arbeidsoppgavene dine er av den lite definerte sorten, men du kommer til være med å strukturere og utforme en organisasjon på om lag 50 medlemmer, lage møteplaner, styremøter, ta stilling til mer eller mindre vanskelige valg på stående fot, og ha oversikt på alt som skjer på stor skala, så vel som detaljnivå.

 

Økonomiansvarlig

Som seg hør og bør, har økonomiansvarlig kontroll på organisasjonens økonomi. Dette vervet vil gi deg god erfaring i budsjett og regnskap, føring av bilag og lover og regler knyttet opp mot bedriftsøkonomi. Du har også hovedansvar for bøssebæringen som arrangeres før selve løpet og håndterer pengeflyt ut og inn av organisasjonen. Som økonomiansvarlig blir du også fungerende nestleder i organisasjonen.

 

Løpssjef

Løpssjefens hovedansvar er alt som har med planlegging og arrangering av selve Klovneløpet å gjøre, samt Klovnesprinten som gjennomføres på våren. Dette omfatter fra tidligere løp stafett, det 6 km lange løpet, barnearrangementet i Midtbyen, løype, og teknisk på løpsdagen. Her har man muligheten til å forme løpsarrangementet i den retningen man ønsker.

 

Adminsjef

Noen må også ha kontroll på det administrative. Adminsjef har ansvar for sekretariatet og arrangementer som ikke er løpsrelatert, for eksempel afterrun, eksamensfest og underholdning på løpsdagen. Når det er tid for opptak og intervjuplanlegging er dette også et ansvarsområde som faller inn under adminsjefen. Som adminsjef vil man også ha kontakten med Sykehusklovnene, som er utrolig koselig! 

 

Infosjef

Uten profilering og sosiale medier hadde ingen visst at det var løp. Det er her infosjef kommer inn i bildet. Infosjef har ansvar for infogjengen, og du har også det overordnede ansvaret for produksjon av grafikk, slik som plakater og facebook-header, fotografering og promotering, produksjon av film og drifting av sosiale medier.

 

Markedssjef

Markedssjefen har ansvar for kontakt mellom Klovneløpet og deres samarbeidspartnere. Det vil si både å sørge for opprettholdelse av avtale med hovedsamarbeidspartner og øvrige samarbeidspartnere, samt skaffe nye. Dette er en gylden mulighet til å få bedre kjennskap til bedrifter og næringslivet. Det er også denne stillingen som gir deg best mulighet til å skaffe penger til donasjon, så her er det stort potensiale til å bidra til saken.