Vil du være med å glede et barn på sykehus?

Posted on Posted in Uncategorized

Tre ganger i uken fylles barnepostene på St. Olavs Hospital med latter. Sykehusklovnene har kommet på visitt. Med den karakteristiske, røde nesa, fargerike kostymer og kanskje et trekkspill, såpebobler eller noe så enkelt som hverandre, skaper klovnene et avbrekk for barna. Gjennom improvisasjon mellom klovner, barn og pårørende skapes et positivt øyeblikk og et pusterom i en krevende situasjon, som gjør at barna en stund kan glemme behandlinger, prøvetaking og andre sykehusprosedyrer.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon, som selv videreutdanner sine profesjonelle scenekunstnere i det å arbeide på sykehus. Det er viktig at alle klovnene forstår og respekterer sykehusmiljøet og den situasjonen barna befinner seg i; Å være sykehusklovn betyr ikke å finne på mest mulig høylytte ablegøyer, men å samhandle for å skape en positiv opplevelse for barnet.

© Rolf Øhman

Klovneløpet er en frivillig studentorganisasjon drevet av studentene i Trondheim, der alle inntekter går til sykehusklovnene på St. Olavs Hospital. Organisasjonen ble startet fordi studentene ønsket å gi noe tilbake til byen - et ønske vi fortsatt har, og fortsetter å strebe etter å oppfylle. Den 7. september arrangerer vi for sjette gang Klovneløpet, en dag som fyller Trondheim med massevis av liv. Vi arrangerer stafett og barnearrangement i Nordre Gate, samt hovedløpet på 6 kilometer som kan løpes eller gås. Om du ønsker å gi noe tilbake til byen, bli med oss da vel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *