Opptak

Gjør hverdagen lysere for barn på St. Olavs hospital - søk Klovneløpet!

Klovneløpet 2019 er over for denne gang, men allerede nå er det mulig å søke Styret 2020!

Stillingene vi lyser ut er som følger:

Leder

Som leder for Klovneløpet får du en unik mulighet til å lede planleggingen og utviklingen av et av Trondheims beste og fineste arrangementer! Du kommer til å være med på å strukturere og organisere en organisasjon på om lag 45 medlemmer. Du vil få gleden av å jobbe med mange dyktige og engasjerte studenter på tvers av linjene og campusene. Du kommer til å finne vervet utrolig givende og læringsrikt, og ikke minst kommer du til å ha det veldig gøy. 


Dersom du lurer på noe angående stillingen, så er det bare å ta kontakt med leder@klovnelopet.com.

Adminsjef

Som adminsjef har du hovedsakelig ansvar for alt som ikke er direkte løpsrelatert - det innebærer å ha ansvar for planlegging og arrangering fester, skaffe premier til løpet, pakke goodiebags, samt insje til sosialt med hele gjengen. Du blir også flink til å sende ut e-poster og ringe folk for å purre på dem. Ansvarlig og strukturert blir du også, med tanke at det er mye forskjellig å holde styr på. Men best av alt, får du møte utrolig mange koselige mennesker gjennom et givende og lærerikt verv!

Bare å ta kontakt på admin@klovnelopet.com!

Løpssjef

Løpssjef er et kjempeflott verv hvor du får  utviklet lederegenskaper, samtidig som du støtter en fantastisk organisasjon, som Sykehusklovnene er. Som løpssjef har man ansvar for selve løpet og alt som skjer på løpsdagen, i tillegg til Klovnesprinten som har pleid å være på våren. Det er mye som ligger bak et idrettsarrangement, og som løpssjef får du være i front og styre og forme det til ditt drømmeløp! 


Hvis du synes dette høres morsomt ut, vis du har noen spørsmål om vervet, kan du sende meg en mail på lop@klovnelopet.com!

Infosjef

Som infosjef har man ansvar for all promoteringen til Klovneløpet, både i forbindelse med opptakene, og løpet i seg selv. Det er alt fra stands som skal organiseres og plakater som skal henges opp, til sosiale medier og andre, mer kreative former for markedsføring. I tillegg er man også kontaktpersonen til Sykehusklovnene, som er utrolig koselig! Da får man dra på besøk på St. Olavs, og se det fantastiske arbeidet de gjør på nært hold. Det er utrolig givende å vite at man jobber for et så godt formål.

Hvis du lurer på noe er det bare å sende mail til info@klovnelopet.com!

Økonomisjef

Som seg hør og bør, har økonomiansvarlig kontroll på organisasjonens økonomi. Dette vervet vil gi deg god erfaring i budsjett og regnskap. Det kreves ingen forkunnskaper om dette. Du har også hovedansvar for bøssebæringen som arrangeres før selve løpet og håndterer pengeflyt ut og inn av organisasjonen. Som økonomiansvarlig blir du også fungerende nestleder i organisasjonen.

Markedssjef

Markedssjefen har ansvar for kontakt mellom Klovneløpet og deres samarbeidspartnere. Det vil si både å sørge for opprettholdelse av avtale med hovedsamarbeidspartner og øvrige samarbeidspartnere, samt skaffe nye. Dette er en gylden mulighet til å få bedre kjennskap til bedrifter og næringslivet. Det er også denne stillingen som gir deg best mulighet til å skaffe penger til donasjon, så her er det stort potensiale til å bidra til saken.

Du søker enkelt ved å sende en mail til admin@klovnelopet.com, der du skriver litt om deg selv og hvorfor du ønsker å søke. Alle søkere blir kalt inn på intervju. Søknadsfrist er søndag 29. september, 23.59!